Zorg voor online tijdens de zorg

Wil je een grotere toegankelijkheid bieden voor je patiënten of cliënten, meer betrokken kunnen zijn bij sommige patiënten of meer keuzevrijheid bieden? Vind je het lastig waar te beginnen of heb je moeite met het goed implementeren van online zorgmogelijkheden? Lees dan hier verder.

 Wat kan ik voor je doen?

→ zorgen voor betere bereikbaarheid voor jouw patiënten of cliënten die anders wegblijven bijvoorbeeld vanwege tijdgebrek of gebrek aan vervoer.

→ zorgen voor meer keuzevrijheid voor patiëntengroepen die daar behoefte aan hebben zoals jongeren, werkende, jonge ouders of mantelzorgers.

→ zorgen voor meer contactmogelijkheden voor groepen waar je anders te beperkt aan toekomt, zoals een patiënt die thuiskomt na een ziekenhuisbezoek of een patiënt die net bevallen is.

→ zorgen voor meer ondersteuningsmogelijkheden bijvoorbeeld voor patiënten die onzeker zijn om thuis aan de slag te gaan met zelfmanagement.

Wat is mijn aanpak?

Op basis van een kort online contact, vaak aangevuld met enkele vragen, zorg ik altijd voor een praktisch plan van aanpak op maat. Elke praktijk is uniek, elke zorgverlener en elke groep patiënten of cliënten. Je kan daarbij denken aan het inzetten van de volgende elementen:

  • Doelgroep- en behoefteanalyse. Dit kan zowel voor de zorgverleners in je praktijk als voor jouw groep patiënten of cliënten. Deze analyse kan zo uitgebreid mogelijk worden als wenselijk is. Er is al veel kennis beschikbaar over verschillende doelgroepen, vanzelfsprekend beschik ik over deze kennis en zoek ik de juiste kennis voor je bij elkaar.
  • Ondersteuning bij de keuze van online diensten. Er is heel erg veel beschikbaar op het gebied van online diensten. Zowel specifiek voor de gezondheidszorg, als ook daarbuiten. Afhankelijk van de behoefte kan ik adviseren welke dienst het beste bij je organisatie en bij je doelgroep past.
  • Trainen en coachen van medewerkers. Sommige medewerkers zullen bepaalde inzet gemakkelijk zelf kunnen oppakken, anderen hebben meer begeleiding daarbij nodig. Ik kan deze begeleiding op me nemen via online training, coaching of samen online oefenen.

Aanpak aan de slag met online dienstverlening tijdens de zorg