Over Sanne

De grootste uitdaging vond ik om ervoor te zorgen dat het voor zorgverleners niet voelde als nog iets wat erbij moest, maar dat het logisch in het dagelijks werk paste.

Sanne Elbrink - Zorg voor OnlineAls kind wilde ik graag arts worden. Helaas blonk ik niet uit in natuurkunde. Daarna wilde ik journalist worden, want schrijven vond ik leuk. Zo rolde ik de studie communicatiewetenschap in. Het fascineerde mij hoe je je boodschap zo kan brengen dat mensen hun gedrag gaan veranderen. Na mijn studie ging ik aan de slag als beleidsmedewerker bij het ministerie VWS. Toch richting de gezondheidszorg. Ik besloot de studie zorgmanagement op te pakken met als doel: werken in de zorg. Niet als arts, maar met mijn kracht zorgen voor goede randvoorwaarden, zodat de zorgverleners hun handen vrij hebben om het echte werk te doen.

Mijn carrièrepad liep iets anders. Ik ging aan de slag bij Stichting Lezen & Schrijven om samen met de partners in de gezondheidszorg te werken aan het verminderen van laaggeletterdheid en het vergroten van gezondheidsvaardigheden. Ik werkte met huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, ziekenhuizen, VVT-sector, jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein, van artsen in opleiding tot hele ervaren zorgverleners. De grootste uitdaging vond ik om ervoor te zorgen dat het voor zorgverleners niet voelde als nog iets wat erbij moest, maar als iets wat logisch in het dagelijks werk paste. Het moest de relatie tussen zorgverlener en patiënt verbeteren en tegelijkertijd het zorgproces efficiënter maken. Een win-win situatie, daar hou ik van.

Na ruim 10 jaar werken binnen het snijvlak van gezondheidszorg en communicatie heeft mijn gezin mij tijdelijk naar het buitenland gebracht. Een moment voor mezelf om tot bezinning te komen, wat wil ik doen? Waar ben ik goed in? Hoe kan ik vanuit hier mijn bijdrage leveren aan betere zorg? Mijn kracht ligt in het verbinden van het communicatiedomein en het zorgdomein. Hoe draagt goede communicatie bij aan een betere dienstverlening, aan betere zorg, aan een beter behandeltraject en aan een betere relatie tussen patiënt en zorgverlener. Ik ben een strategische (mee)denker, die ook aandacht heeft voor de risico’s en belemmeringen. Maar ik ben ook een doener die vooruit wil en graag oplossingsgericht aan de slag gaat.

Contact

Wil je met mij aan de slag? Neem dan nu contact op. Kijk ook op mijn LinkedIn-profiel voor meer informatie over mijn kennis & ervaring.